Corfu Adası

YAPILMASI / GÖRÜLMESİ GEREKENLER :

  1. Tekne turu kesinlikle yapılmalı. Corfu adasının denizden görünümü de pitoresk. Özellikle fotoğrafçılar için.

    Pitoresk Corfu

    Corfu denizden de çokça pitoresk.

  2. Corfu’nun her metrekaresi keşfe değer. Bence uzun bir zaman dilimi ayırın Corfu’ya.

    Denizden Corfu daha da fotoğrafik.

    Denizden Corfu daha da fotoğraflık.

  3. Avra Restoranda oturun “masayı donat” deyin Böyle bir ziyafeti bu kadar ucuza hiç bir yerde çekemeyeceğinize garanti veriyorum. O mezeler, o deniz ürünleri, manzara, şarap yelpazesi de kayda değer.

    Avra Restoran manzarası

    Avra Restoran manzarası

CORFU DA ÇEKİLMİŞ FİLMLER : IMDB

Buraya kadar okuyan varsa yorumlara bir nokta bir emoji ya da bir şeyler yazsın ki, Koccaman bir TEBRİK yollayabileyim.

Kim bilir belki de, bir CORFU hatırası!!! 😉

YİNE GİTMEK İSTERMİYİM? : Evet. Hatta yerleşmeyi bile düşünebilirim.

NOTLARIMDAN GERİYE KALANLAR : 

  • Korfu adası her çeşit tatil için uygun! Lüks mü seviyorsunuz, stil ve sınıfsal mı takılıyorsunuz? Ailenizle mi tatile çıkıyorsunuz, iyi ve ucuz bir tatil mi arıyorsunuz? Tatilde tembellik mi etmek istiyorsunuz, her şey dahil sistemini mi tercih ediyorsunuz, trekking, hiking, diving, gurme, bisiklet, çadır kamp, otantik köyleri keşif? Yoksa sadece güzel bir doğa ile çevrili aktif bir tatile giden bir tatilci misiniz? Korfu hepsini sunuyor. Ayrıca günlerinizi sahilde ve denizde yürüyüş turları ve turistik geziler ile değiştirebileceğiniz karma bir tatile de gidebilirsiniz. Bu Korfu’nun büyük bir avantajı; ada yaklaşık 600 kilometrekare ve bu da bir tatilde adayı iyice tanımak için ideal bir büyüklük. İdeal tatiliniz için Korfu!
  • İyonya. İyon denizi. İyon Takımadaları ( Corfu, Lefkas, Ithaka, Kefalonya, Zakinthos, Kythira ve Paxos)
  • Corfu Old Town, 2007’den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde
  • Selvi ve zeytin ağaçları adayı yeşil hale getirmiş. Türk kültüründe Selvi ağaçları mezarlıklarla bütünleşmiştir. O yüzden Corfu da garip bir hüzün yaşayabilirsiniz.

    Selviler

    Selviler

  • İlkbaharda çiçek açan 400’den fazla endemik bitki ve çiçek türü varmış. 30 endemik Orkide türü de buna dahil.
  • Korission gölü’nü görün mutlaka. Burası da kuş cenneti. Kuş gözlemcileri için önemli bir nokta. Şansınız varsa, bu gölde bir su samuru ile de karşılaşma ihtimaliniz var. Bana rast gelmedi. 🙁
  • Kerkyra kasabası Curfu’nun başkenti imiş. Merkezdeki “Old Town”. Enteresan uygulamalar var Yunanlılarda.
  • Kerkyra kalesi. Bu kaleden, Venedik tarzı evlerin bulunduğu “Old Town” (eski şehir)un manzarası görünüyor. Fotoğrafçılar için kaçmaz nokta!
  • Uyarı!
    www.blog.mustafaalgun.com adresindeki bilgileri mümkün olduğunca doğru, adil ve güncel tutmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ancak, bir hata ortaya çıkabilir veya bu sitede henüz bahsetmediğim bir şey değişmiş olabilir. Yorumlara bunu yazabilirseniz düzeltirim.
  • Kassiopi bölgesi zenginlerin, italyan ve ingilizlerin yaşadığı yer. Corfu town a 36 km.
  • Paxos Adası özellikle zenginlerin ve ünlülerin yazlıklarının bulunduğu küçük bir ada.
  • Spianada meydanı, Kavos ve Dassia çevresinde eğlence hayatı yoğun.
  • Theotokis Meydanı (G. Theotokis Square (San Rocco)) na Corfu City Bus 7 no lu Otobüs ile gidilebiliyor. Öteki güzergahlar için bu sayfaya göz atabilirsiniz. (Güzergahlar)
  • Kavos. Adanın güneyindeki yerleşim. Zengin ve elit kesimin yaşadığı bölge. Amerikalı, Fransız ve İngiliz malikaneleri çokça. Paralia plajı burada. Sahil ve kum üst düzey.
  • Corfu’nun marinasını bir Türk firma işletiyor.
  • Trafik şaşılacak derecede bilinçli. Schooter sürenler bile full kask takıyor.
  • Şehir merkezinde trafik sıkışık fakat İstanbul gibi değil tabi ki.
  • Old Town da yeme-içme pahalı fakat kuzeye gittikçe, inanılmaz ucuzluyor.
  • İtalyan, Fransız ve İngiliz kültürü ve mimarileri daha çok hissediliyor.
  • Yunan hükümetinin burayı iyi yönetemediği çok hissediliyor. Keşme keşlik çok. Terkedilmiş apartmanlar, bakımsız tarihi yapılar, peyzaj anlayışı çok kötü. Şehirsel planlama kötü.
  • Her yere ev kondurabilirsin, ver rüşfeti, sok grayderi her yere.
    Dozer

    Ver rüşveti, vur dozeri.

    Doğal güzelliklere vur dozeri denetimsiz! Harika bir koya bakan kayaların üzerine dilediğin gibi ev yap. 100.000 euro ya rüya gibi bir villa sahibi olabilirsin. Amerikalılar öyle yapıyor! Adanın güney tarafında, özel Amerikan bölgeleri bile oluşturmuşlar. Yüksek korunaklı!
    Arnavutluk’un Corfu’ya bakan sahilleri de aynı tarzda bir işgal altında!

  • Tekne turları kesinlikle bizim sahillerin tekne turları gibi. Koylarda saati geldiğinde teknenin bir tarafında mangal yanıyor, genelde balık, salata limitsiz, içecekler ekstra ücretli.
    Greko Mangal

    Greko Mangal

    Kaptan ve çalışanlar, yemek servisini de bitirdikten sonra sarıyorlar cigaralarını Aman da aman o maskülen tekne personeli dumanlanınca dönüşüyor feminen dansçılara İzlenesi komediler.

BİR KAÇ KAYNAKTAN NOTLAR : 

“Adada Venedik tarzında inşa edilmiş birçok evi hala görebilirsiniz. Bunun nedeni, Corfu’nun uzun süre Venedik Cumhuriyeti’nin bir parçası olmasıdır. Corfu, on dördüncü yüzyıldan on sekizinci yüzyıla kadar bu denizcilik cumhuriyetinin bir parçasıydı.

Korfu adası, uzun bir konaklamayı keyifli hale getiren birçok unsura ev sahipliği yapmaktadır. Doğa tutkunları burada dağlık iç kısımda ve kayalık sahilde güzel yürüyüşler yapabilir. Ayrıca, ziyaret etmek için özgünlük yayan bazı güzel eski dağ köyleri var. Corfu, doğa, kültür ve dinlenmenin ideal karışımıdır.

Gizlenmiş, güzel yürüyüş parkurları var.

Bu evlerin özelliği, iç mekanı ve odaları yoğun güneşten koruyan ahşap kepenklerdir. Bu güzel evler, pitoresk dar sokaklarda yer alır ve size zamanda birkaç yüzyıl geriye gitmiş hissi verir.

Napolyon da Kerkyra’da izini bıraktı. Bu güzel eski şehirden çok etkilendi ve bir parça Fransa’nın da ortaya çıkması gerektiğine karar verdi. Fransa’nın bu bölgesini Liston’da görüyoruz, bir tarafında ağaçlar, diğer tarafında güzel bir bina olan güzel bir bulvar, güzel kemerleri ile karakterize edilir. Bu tarihi şehir merkezi büyük bir açık hava müzesidir ve bu nedenle UNESCO’nun burayı Dünya Mirası Listesi’ne dahil etmesi oldukça doğrudur.

Corfu adasının tarihi hakkında Meydan Larus kadar kalın bir kitap yazabiliriz. İnsan varlığının ilk izleri MÖ 40.000’lere kadar uzanıyor. Bu, Tanrı var olmadan çok önceydi. Aghios Mattheos Dağı mağaralarında yapılan buluntular bunu kanıtlamıştır. Bu dönemde Corfu hala Yunan anakarasının bir parçasıydı. Buz devri nedeniyle deniz seviyesi oldukça düşüktü ve bu da günümüz Corfu’ya karadan ulaşmayı mümkün kıldı. Buzulların büyük bir kısmı erimeye başlayınca Corfu bir ada oldu.

Adaya kalıcı olarak yerleşen ilk insanlar, MÖ 7000 yıllarında bunu yaptılar. Bu sözde Corifotlar, İyonya Denizi’nden çok uzakta olmayan mağaralara yerleştiler. Adadaki göllerin ve nehirlerin yakınında da mağaralar bulunmuştur. Tunç Çağı’na kadar buraya yerleşenler daha ilkel halklardı. Çevredeki alanlarla ilk ticaret zaten bu döneme aittir. Bizans dönemine kadar uzanan uzun bir süreçte bir ilk uygarlıktan söz edilebilir. Bu dönem MÖ 775 yıllarından 395 yılına kadar başlamıştır. Bu arada Yunanlılar da Korfu’ya yerleşmişlerdir.

Bundan sonra, Korintliler, Atinalılar, Romalılar ve daha birçokları gibi diğer birçok nüfus grubu gelir. Bütün bu hükümdarlar az ya da çok adada izlerini bırakmışlardır. Böylece dördüncü yüzyılın sonunda, Haçlıların Bizans İmparatorluğu’nu devirdiği yıl olan 1204 yılına kadar uzun süren bir dönem olan Bizans dönemi başlar.
Bu aynı zamanda ilk Venedik etkilerinin de başlangıcıdır. O zaman bile Corfu on yıl boyunca Venedik egemenliğine girdi. Bizans bir kez daha Corfu’yu geri almayı başardı ve 1214’ten 1267’ye kadar ada bir kez daha Bizans egemenliğine girdi. Ondan sonra adayı fethetmeyi başaran ve neredeyse yirmi yıl boyunca yöneten Sicilyalılar oldu. Venediklilerin ada üzerinde etkili olduğu en önemli dönem 1386-1797 arasıdır. Bundan sonraki dönemde, 1797’den 1799’a kadar Napolyon orada iktidara sahipti. Başlangıçta, adalılar Venediklilerin artık kontrolün elinde olmadığı için mutluydular.
1799’da, İyonya Denizi’nin diğer yedi adasında olduğu gibi, yönetimi Ruslar ve Türkler devraldı. Eptanisa adı da bu döneme kadar uzanıyor ve ‘yedi ada’ anlamına geliyor. Ancak 1807 yılında Fransızlar geri döndü ve yedi yıl daha görevde kaldılar. Napolyon’un kesin olarak mağlup edilmesinden sonra, 1814-1815 arasındaki dönemde İngilizlerin burada kontrol altına aldığı kısa bir dönem olmuştur. Bu dönemde Yedi Adalar Cumhuriyeti ortaya çıktı. Bu bağımsız devlet İngiliz himayesi altındaydı. 1864’te ada resmen Yunanistan ile yeniden bir araya geldi. Bu, bölge sakinleri için yeniden özgürce yaşayabilecekleri anlamına gelse de, bu dönemde Corfu’nun önemi daha azdı. Yakın tarihte, ada daha az önemli bir yer işgal etti. 1923 yılında İtalyan delege Tellini Corfu’da öldürüldü. O andan itibaren Mussolini Corfu’yu işgal etmek için harekete geçti. 1944’te ada Müttefikler tarafından kurtarıldı ve aradan geçen dönemde hem İtalyan hem de Alman birlikleri tarafından işgal edildi. Yakın tarihte Corfu hakkında rapor edilecek önemli bir olay yoktur.”

 

NOT : Yazımı yararlı buluysanız başkalarının da yararlanabilmesi için paylaşabilir, eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz taraflarını yorum kısmında belirterek yazının olgunlaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Paylaş

Hakkında Musta

Traveller (on a budget)

Bir yanıt yazın